Pohánkovo-zeleninová panvička bez lepku
Pohánkovo-zeleninová panvička
Čas prípravy:
25 minút
Prísady pre 2 osoby:
120 g pohánky
1 ČL jablčného octu
1 PL kokosového oleja
100 g špenátu
10 šampiňónov
10 koktailových paradajok
1/2 brokolice
1 strúčik cesnaku
250 ml vody
Na dresing:
2 PL pasty Tahini
2 PL javorového sirupu
1 ČL jablčného octu
2 PL citrónovej šťavy
2 PL sójovej omáčky
Príprava:
- Vodu s 1 ČL jablčného octu dáme do hrnca s pohánkou a krátko privedieme do varu. Znížime teplotu a necháme pohánku 15 minút pomaly variť na strednej teplote.
- Medzitým očistíme zeleninu a pokrájame ju na primerané kúsky. V panvici rozpálime kokosový olej, prelisujeme doň cesnak a krátko sprudka opečieme. Pridáme zeleninu – okrem špenátu – a niekoľko minút spolu opekáme. Pridáme všetky prísady na dresing a neustále miešame, kým šampiňóny a paradajky nezmäknú.
- Na záver pridáme špenát a všetko dobre premiešame.
- Do panvice pridáme aj hotovú uvarenú pohánku a ešte raz krátko premiešame. Rozdelíme na dva taniere a hneď podávame.