Reuben sendviče s cviklou
Grilovacia sezóna je tu! Tá však nie je iba o mäse či klobáskach. Otvorte dvere novým jedlám a vyskúšajte reuben sendviče s cviklou. Dominika Noskovičová, ktorá pripravila naše Reubeny, ako mama vyhľadáva recepty, ktoré sú chutné a nenáročné na čas a prípravu. A táto zaujímavá kombinácia sladkých, slaných a kyslých chutí si získa všetkých. Navyše, fermentovaná zelenina je skutočným pokladom a patrí medzi najzdravšie potraviny. Spravte si aj vy toto chutné, rýchle, nápadité a navyše zdravé jedlo, ktoré je ako stvorené (nielen) na letnú grilovačku!
Ďalšie recepty na jún na terase či záhrade nájdete v našom aktuálnom vydaní magazínu active beauty. Pozrite si ho online, alebo si svoje číslo vezmite z predajne.
Prísady (4 porcie)
Omáčka1 šalotka
75 g majonézy
1 PL kečupu (napr. zn. dmBio)
1 PL čerstvého kôpru
1 ČL tabasca
Sendviče
1 jablko
250 g zaváranej cvikly
150 g čerstvej kyslej kapusty
350 g ražného kváskového chleba (8 krajcov)
40 g masla
80 g syru ementál (8 plátkov)
Príloha (ak máte chuť)
150 g uhoriek v kyslom náleve (napr. zn. dmBio)
100 g zeleninových čipsov (napr. cícerových lupienkov s morskou soľou zn. dmBio)
Príprava
Na prípravu omáčky si ošúpeme šalotku, nakrájame ju na malé kocky a v miske dobre premiešame s ostatnými prísadami. Na prípravu sendvičov si zas umyjeme jablko, prekrojíme ho na polovicu, odkôstkujeme a nakrájame na malé kúsky. Ďalej si na kocky nakrájame aj červenú repu a scedíme kyslú kapustu. Krajce chleba natenko natrieme maslom a štyri z nich položíme natretou stranou na panvicu. Navrch položíme syr, kyslú kapustu a cviklu. Zalejeme omáčkou a zakryjeme krajcom chleba, tiež stranou natretou maslom nahor. Sendviče potom na veľkej panvici pražíme z každej strany 2-3 minúty. Hotové sendviče rozkrojíme na polovicu. Servírujeme dozdobené kyslými uhorkami a cícerovými lupienkami.
Dobrú chuť!