Blue Lagoon: ako si pripraviť nealkoholický koktail
Nechajte svojím myšlienkam voľný priebeh a preneste sa na do plážového baru niekde na pláž v Karibiku. Teplý piesok pod nohami, šum mora v ušiach a aby sme nezabudli: v ruke dobre vychladený drink – v tropických horúčavách to pokojne môže byť aj nealkoholický koktakil (= mocktail). Náš recept na prípravu ikonického mocktailu vo vás navodí pocit, že ste na pláži, dokonca aj vtedy, ak si užívate príjemný letný večer doma na balkóne!
Mocktail: Blue Lagoon
Na prípravu nealkoholickej verzie drinku „Blue lagoon“ sa zmieša sirup „Blue curaçao“ s citronádou a citrónovou šťavou. Práve tak získa nápoj aj bez alkoholu charakteristickú modrú farbu, ktorou je tento kultový drink preslávený. Vedeli ste? Tento sladkastý ovocný nápoj, ktorý upúta aj vizuálne, vymyslel v Paríži v roku 1972 americký barman a zaslúžil sa aj o pomenovanie filmu „Modrá lagúna“, ktorý v roku 1980 uchvátil celý kinematografický svet.Potrebujeme
- 30 ml citrónovej šťavy
- 50 ml grapefruitovej šťavy
- 30 ml sirupu „Blue Curaçao“
- 100 ml citronády
- 2 plátky citrónu
- 3 plátky limetky
- kocky ľadu na servírovanie
Postup
- Pohár naplníme ľadom.
- Najprv doň pridáme citrónovú a následne grapefruitovú šťavu.
- Prilejeme sirup „Blue Curaçao“ a citronádu opatrne premiešame.
- Moktail Blue lagoon podávame s plátkami citrónu a limetky.
A potom sa už len pohodlne usadiť, vziať do ruky mocktail a vydať sa na pláž do Karibiku – aj keď len vo vašej mysli...