Jesenný recept: Pumpkin Spice Latte
Vonku už začína byť jesenne chladno a vy sa túžite pohodlne zababušiť do deky, na gauči si čítať knihu a pritom si popíjať horúci nápoj dochutený špeciálnym korením? Náš recept vám veru život okorení – a to aj bez čakania v rade v kaviarni a bez zbytočného vytvárania odpadu z pohárikov v nákupnom centre.
Recept na prípravu pumpkin spice latte
Náš recept na skvelé jesenné a horúce spice latte poteší vegánov. Okrem toho, že je vegánsky, pri príprave tohto nápoja šetríme aj životné prostredie, v prvom rade tým, že pri jeho príprave nevytvárame odpad, ktorému sa dá ľahko vyhnúť – jednorazovým pohárom! Týmto spôsobom urobíme niečo dobré nielen pre seba, ale aj pre naše životné prostredie a posunieme sa o krôčik vpred smerom ku konceptu zero waste.
Ingrediencie
- pražená mletá káva Espresso zn. dmBio alebo zrnková káva Espresso zn. dmBio
- tekvicové pyré zn. dmBio
- ovsený nápoj Natur zn. dmBio
- ovsený krém na varenie zn. dmBio
- trstinový cukor zn. dmBio
- slamky
Príprava
- Pripravíme si espresso a ešte horúce ho nalejeme do šálky.
- Do kávy vmiešame tekvicové pyré, čajovú lyžičku trstinového cukru a štipku tekvicového korenia.
- Ovsený nápoj zohrejme a pridáme ho do kávy.
- Potom vyšľaháme dobre vychladenú ovsenú smotanu a naservírujeme ju na vrch kávy.
- Nakoniec ešte poprášime troškou tekvicového korenia.