Ľahké a bez lepku: Šošovicové cestoviny s kurkumou a pohánkou
Bezlepkové a bohaté na bielkoviny: Rezance z červenej šošovice s kurkumou a pohánkou
Ingrediencie na 4 porcie
- 400 g cestovín z červenej šošovice
- 250 g cherry paradajok, červených a žltých
- 2 mrkvy
- 2 šalotky
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 2-3 lyžice pohánky
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL mletej kurkumy
- 2 PL paradajkového pretlaku
- soľ
- čierne mleté korenie
- chilli v prášku
- klíčky na ozdobu
Príprava
1. Uvarte cestoviny, pripravte zeleninu
Šošovicové cestoviny uvarte al dente v osolenej vode podľa pokynov na obale. Cherry paradajky umyte, osušte a rozpolte. Mrkvu ošúpte a najemno nastrúhajte. Šalotku a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Pohánku krátko nasucho opražte na panvici a odložte bokom.
2. Pripravte omáčku na cestoviny
Na panvici zohrejte mrkvu, olej, šalotku a cesnak orestujte do sklovita a posypte kurkumou. Vmiešajte paradajkový pretlak a krátko poduste, potom vmiešajte scedené paradajky. Všetko dochuťte soľou, korením a chilli a varte asi 10 minút. Primiešajte cherry paradajky a varte ešte 1-2 minúty.
3. Prepojte chute - všetko spolu premiešajte
Cestoviny sceďte a časť vody z varenia si nechajte. Pohánku a omáčku zmiešajte s cestovinami. V prípade potreby pridajte ešte trochu vody z varenia a podľa chuti okoreňte. Na záver môžete ozdobiť klíčkami.