Perfektný recept na sendvič na raňajkový piknik
Recept na sendvič: Šalátový sendvič s remuládou (12 kusov)
Ingrediencie na prípravu majonézy
- 2 čerstvé vajíčka
- 2 ČL stredne ostrej horčice
- soľ
- 250 ml slnečnicového oleja
- korenie
- 2 ČL citrónovej šťavy
Príprava majonézy
Bielka si oddelíme od žĺtkov a žĺtky si so štipkou soli a s horčicou vyšľaháme do peny. Do žĺtkov pridávame postupne slnečnicový olej, najprv po kvapkách, neskôr po tenkých prúdoch a pokračujeme v šľahaní. Zmes šľaháme dovtedy, kým nedosiahneme krémovú konzistenciu, Majonézu nakoniec dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
Tip, keď potrebujeme postupovať rýchlo: Žĺtky, horčicu a štipku soli vložíme do vysokej nádoby a vyšľaháme. Aby sme si pomohli a postup urýchlili, zmes v nádobe zmixujeme ručným mixérom. Postupne pridávame olej a mixujeme dovtedy, kým nám nevznikne homogénna hmota. Takto si ušetríme čas aj silu a získame výsledok, ktorý je rovnako dokonalý ako v prvom prípade.
Ingrediencie na šalátový sendvič
- 1 vajce
- 1 mini rímsky šalát
- 1/2 zväzku pažítky
- 1/2 zväzku petržlenovej vňate
- 100 g malých nakladaných uhoriek
- 3 PL kapary
- soľ
- korenie
- sladká paprika v prášku
- 12 plátkov toastového chleba
- 3 PL žeruchy
Príprava šalátového sendviča
1. Pripravíme si remuládu
Vajíčko uvaríme natvrdo (10 minút), ošúpeme a nakrájame. Šalát natrháme po listoch, opláchneme a dôkladne osušíme. Pažítku a petržlenovú vňať opláchneme v studenej vode a osušíme. Pažítku potom nakrájame na malé valčeky, petržlenovú vňať nadrobno. Uhorky a kapary nakrájame tiež nadrobno. Vajíčko, bylinky, uhorky a kapary premiešame s majonézou. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou.
2. Naservírujeme šalátový sendvič
Toastové chleby nahrubo natrieme remuládou. Šalát nakrájame na malé kúsky, ktoré poukladáme na polku toastov. Zvyšné toastové polovičky natrieme remuládou a natretou stranou ich prilepíme na toasty so šalátom a pritlačíme. Okraje sendvičov poobkrajujeme a sendviče po diagonále prekrojíme na dve polovice. Podávame so žeruchou.