Presne na Silvester: Tri jednoduché recepty na prípravu cake-pops
Po vianočných sviatkoch zostanú vždy nejaké tie zvyšky koláčov a sušienok - ideálny základ na to, aby ste vyskúšali naše tri silvestrovské recepty na cake-pops. Tieto chutné malé koláčiky sú nielen absolútnou pastvou pre oči, ale aj neuveriteľne skvele chutia a pripravujú sa super rýchlo. Postačí zmiešať pár ingrediencií, trošku zdobenia a dokonalé mini koláčiky na paličke, ktoré zaručene ozdobia každú silvestrovskú párty, sú na svete.
Budete potrebovať: Základ pre cake pops
Podľa veľkosti pre 20-30 kúskov
Cesto
- 300 g zvyšky suchých koláčov alebo keksíky
- 200 g mascarpone
Čo ešte budete potrebovať: špajdle alebo paličky na napichovanie a kvetinovú špongiu pre usušenie hotových cake pops.
Príprava
Najprv zmiešajte cesto/keksíky s mascarpone a formujeme do okrúhlych guľôčok s priemerom 3-4 cm. Guľôčky vložte na asi 15 minút do chladničky, aby sa neskôr lepšie prilepili na špajdľu. Keď sú gu+ôčky pevnejšie, napichnite každú na špajdlu a vložte na ďalších 15 minút do mrazničky.
1. cake pops recept: Spekulatius
Na polevu
- 20 g panenského kokosového oleja (napr. zn. dmBio)
- 100 g bielej čokolády
- 4–5 sušienok spekulatius na posypanie
Takto sa to podarí:
1. Na polevu: kokosový olej a bielu čokoládu opatrne roztopte v miske v teplom kúpeli a dôkladne premiešajte.
2. Vychladnuté cake-pops ponorte do rozpustenej čokolády a následne nechajte vychladnúť na paličkách zapichnuté do hubky alebo v pohári.
3. Nakoniec ešte mierne vlhké cake-pops obaľte v miske s posýpkou tak, aby boli obalené po celom povrchu.
2. cake pops recept: Diskogule
Na polevu
- 20 g panenského kokosového oleja (napr. zn. dmBio)
- 100 g tmavej čokolády
- strieborný cukrový posyp na zdobenie
Takto sa to podarí:
1. Na polevu: kokosový olej a horkú čokoládu opatrne roztopte v miske v teplom kúpeli a dôkladne premiešajte.
2. Vychladnuté cake-pops ponorte do rozpustenej čokolády a nechajte vychladnúť na paličkách zapichnuté do hubky alebo v pohári.
3. Nakoniec ešte mierne vlhké cake-pops obaľte v miske s posýpkou tak, aby boli obalené po celom povrchu.
3. cake pops recept: Hríbiky po daždi
Na polevu
- 20 g panenského kokosového oleja (napr. zn. dmBio)
- 100 g bielej čokolády
- červené potravinové farbivo
- voliteľne: biely cukrový posyp na zdobenie
Takto sa to podarí:
1. Na polevu: kokosový olej a horkú čokoládu opatrne roztopte v miske v teplom kúpeli a dôkladne premiešajte.
2. Väčšiu časť bielej čokolády zafarbite potravinárskym farbivom na červeno (časť si nechajte na zdobenie), namočte do nej cake-pops a nechajte vychladnúť na paličkách zapichnuté do hubky alebo v pohári.
3. Nakoniec cake-pops dozdobte zvyšnou bielou čokoládou, urobte na nich bodky a nechajte ich vychladnúť alebo ich dozdobte bielym cukrovým posypom.
Čo sa k nim hodí: Ku cake-pops môžete svojim hosťom podávať horúce kakao alebo čaj, bude to skvelý štart do nového roka.
Ak máte doma stroj na výrobu cake-pops, môžete si poľahky pripraviť veľmi jednoduché cesto a cake-pops si potom pokojne vychutnávať s celou rodinou.
Ďalšie tipy na Silvestra: Ak stále hľadáte inšpirácie a nápady, ako zabaviť hostí na dokonalej silvestrovskej párty, môžete vyskúšať naše silvestrovské hry pre deti, ktoré skrátia čakanie na polnoc a skvele zabavia celú rodinu. Ak máte chuť vyčarovať na Silvestra na zahryznutie niečo nové a iné a stále ste nenašli ten správny dezert, určite vyskúšajte sladký raclette. Silvestrovská oslava bude tento rok určite nezabudnuteľným hitom!