Vegánske&vynikajúce: Muffiny bez vajec s čokoládou a arašidovým maslom
Muffiny bez vajec, zaručene čisto rastlinné a chutne rýchle. Tieto muffiny s čokoládou a arašidovým maslom nielen výborne chutia vďaka štipľavému kakaovému prášku a krémovému arašidovému maslu, ale sú aj rýchle a jednoduché na prípravu.
Recept na muffiny bez vajec: vlhké a tak dobré
Pečenie bez vajec nie je problém. V tomto recepte sa ako náhrada vajec používa banán a arašidové maslo. Vhodná je však aj jablková omáčka alebo mandľové maslo.
Ingrediencie na 16 muffinov
- 3 PL kakaového prášku
- 300 g múky
- 225 g cukru
- 3 roztlačené banány
- 60 g arašidového masla
- 2 PL slnečnicového oleja
- 1 PL jablčného octu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 štipka soli
Príprava
- Predhrejte rúru a pripravte si cesto
Rúru predhrejte na 190 °C horný a dolný ohrev. Zmiešajte kakaový prášok s 2 PL vriacej vody a odložte bokom. Zvyšné prísady vysypte do misy a elektrickým šľahačom vymiešajte do hladka. - Plnenie košíčkov
Polovicu z cesta vylejte do samostatnej misky a vmiešajte do neho pripravené kakao. Svetlé cesto rozotrite do 16 košíčkov a potom ich naplňte kakaovým cestom. - Upiecť a ozdobiť
Muffiny pečte 15 minút. Nechajte ich 5 minút vychladnúť vo forme, potom ich vyberte, položte na mriežku a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Podávajte s arašidovým maslom, ktoré môžete natrieť na vrch.