Active Beauty
Vyrobte si vlastnú dubajskú čokoládu: ako na to
čas čítania: min
Pre milovníkov pistácií

Vyrobte si vlastnú dubajskú čokoládu: ako na to

Nemáte darček pre niekoho, kto už má všetko? Alebo neviete, čím obdarovať svojich priateľov? S naším receptom na dubajskú čokoládu môžete svojich blízkych nielen ohromiť, ale aj očariť ich chuťové poháriky. Darujte domácu dubajskú čokoládu s vianočným nádychom - ideálnu pre každého, kto miluje pistácie a čokoládu.

Dubajská čokoláda: ako si ju pripraviť doma

Budete potrebovať:

  • 20 g bielej čokolády
  • 200 g horkej čokoládovej polevy (napr. dmBio)
  • 25 g masla
  • nite z cesta kadayif
  • pistáciový krém (napr. dmBio)
  • 2 lyžičky tahini (sezamová pasta)
  • 1 štipka soli
  • silikónová forma
  • posýpka na zdobenie

Takto sa to podarí:



1. Vytvoriť vzor

Najskôr vo vodnom kúpeli opatrne zohrejte bielu čokoládu a roztopte ju. Pred pokračovaním nechajte roztopenú čokoládu mierne vychladnúť. Ponorte vidličku do čokolády a prechádzajte ňou po silikónovej forme, aby ste vytvorili želaný vzor. Ak chcete, môžete nasekať nadrobno pistácie a pridať ich do silikónovej formy. Potom ju vložte na 15 minút do chladničky.

Ak chcete vytvoriť mimoriadne kreatívnu dubajskú čokoládu, môžete bielu čokoládu zafarbiť potravinárskym farbivom a vytvoriť tak jedinečný vzor.

2. Rozpustiť čokoládovú polevu, naplniť silikónovú formu

Horkú čokoládovú polevu môžete medzitým zohriať vo vodnom kúpeli. Hneď ako čokoláda mierne vychladne, ale je stále tekutá, nalejte približne polovicu do silikónovej formy. Dôležité je formu otáčať, aby sa po stranách vytvoril 1 - 2 cm vysoký čokoládový okraj. Formu opäť vložte na 15 minút do chladničky.


3. Pripraviť náplň

Zatiaľ čo prvá vrstva tuhne v chladničke, môžete si pripraviť náplň. Na panvici s nepriľnavým povrchom rozpustite maslo, nakrájajte naň nite z cesta kadayif a opečte ich dozlatista. Potom dôkladne zmiešajte pistáciový krém, tahini a štipku soli s opečenými niťami, kým nevznikne homogénna zmes. Pistáciovú náplň rovnomerne nalejte do silikónovej formy a zalejte zvyšnou čokoládou. Ak čokoláda už nie je tekutá, môžete ju opätovne zohriať vo vodnom kúpeli. Asi 1 PL tekutej čokolády si nechajte na zdobenie. Čokoládu vložte do chladničky na približne 1 hodinu, kým úplne stuhne. Potom ju opatrne vyberte z formy a podľa potreby ozdobte posýpkou. Na tento účel stačí naniesť malú bodku čokoládovej polevy a pridať posýpku. Vaša domáca dubajská čokoláda je hotová.

Milovníci orechov nájdu ešte viac pochúťok na stránke mojadm.sk.

Tento pistáciový krém pre dubajskú čokoládu nájdete v dm:

Pre milovníkov pistácií

Pistáciový krém od dmBio

Kúpiť teraz na mojadm.sk

x
Ľutujeme, ale pre váš dopyt sme nenašli žiadne výsledky. Skúste to s inými hľadanými výrazmi.